EU Login er Europa-Kommissionens brugerautentificeringstjeneste. Den giver autoriserede brugere adgang til en lang række af Kommissionens onlinetjenester ved hjælp af én e-mailadresse og ét password.
Åbenhedsregistret indeholder offentligt tilgængelige oplysninger (med undtagelse af visse personoplysninger, som afgives i registreringsprocessen, og som ikke offentliggøres).
Med EU Login øges adgangssikkerheden gennem teknologi, der udvikles og regelmæssigt vedligeholdes af et team af sikkerhedsspecialister.
Takket være EU Login er din adgang til registreringsoplysningerne baseret på en sikrere individuel identifikationsmetode.
Vi vil ikke længere bruge e-mail til at kommunikere med dig.
Du skal bruge din personlige side i åbenhedsregistret til at interagere med åbenhedsregistret eller kommunikere med dets personale.
Du skal have en EU Login-konto for at bekræfte din identitet, så du kan indsende en ansøgning til registret, ajourføre en eksisterende registrering, indgive en klage eller kontakte os.
Se vores brugervejledning og Spørgsmål og svar om EU Login.
Du skal have en EU Login-konto for at registrere din organisation.
Sådan opretter du en konto:
- Vælg Registrer organisationen i webstedets menu på åbenhedsregistrets forside. Du bliver nu omdirigeret til EU Login-siden.
Hvis du ikke bliver omdirigeret, kan du gå direkte til EU Login-siden.
Vælg enten Opret en konto, eller indtast din e-mailadresse og klik på Næste og følg instrukserne.
Når du har oprettet EU Login-kontoen, kan du gå tilbage til åbenhedsregistret og bruge dine EU Login-oplysninger til at logge ind på din personlige side og starte registreringsprocessen.
Hver EU Login-konto er knyttet til en enkeltperson og dennes e-mailadresse. Denne person bliver den første person, der som standard via sin e-mailadresse har adgang til registreringen. Disse oplysninger vil blive vist under overskrift 6 i registreringen ("Personer, der har adgang til registreringen"), når de er valideret.
Systemet giver mulighed for at give mindst to og højst seks forskellige brugere (en af dem er dig – den person, der udfylder registreringsformularen) adgang til den personlige side/registreringen.
Angiv, hvis det er relevant, e-mailadresserne på de øvrige personer (højst seks) under overskrift 6 i formularen. Hver af disse personer skal have deres egen EU Login-konto for at få adgang til den samme personlige side/registrering.
Når du klikker på Registrer organisationen på åbenhedsregistrets forside, bliver du omdirigeret til EU Login-siden. Brug dine EU Login-oplysninger til at logge ind på din personlige side for at starte registreringsprocessen.
Når registreringen er afsluttet, vil systemet automatisk knytte din EU Login-konto til den registrering, du har færdiggjort, og give dig adgang til fremtidige opdateringer (de personer, der er nævnt under overskrift 6 i registreringsformularen, vil også blive informeret om eventuelle opdateringer).
Hver EU Login-konto er knyttet til en enkeltperson og dennes e-mailadresse. Denne person bliver den første person, der som standard via sin e-mailadresse har adgang til den personlige side/registreringen. Disse oplysninger vil blive vist under overskrift 6 i registreringen ("Personer, der har adgang til registreringen"), når de er valideret.
Mindst to og højst seks forskellige brugere (en af dem er dig – den person, der udfylder registreringsformularen) kan få adgang til den personlige side/registreringen.
Angiv, hvis det er relevant, e-mailadresserne på de øvrige personer (højst seks) under overskrift 6 i registreringen. Hver af disse personer skal have deres egen EU Login-konto for at få adgang til den samme personlige side/registrering.
Du skal have en EU Login-konto for at få adgang til din registrerede organisation i åbenhedsregistret. Det betyder, at dit navn og din e-mailadresse skal stå på listen under overskrift 6 i registreringen ("Personer, der har adgang til registreringen").
Hvis du ikke er opført på denne liste, og du skal have adgang til den personlige side/registreringen, skal en af de andre personer, der har adgang, tilføje dit navn og din e-mailadresse til listen.
Mindst to og højst seks forskellige brugere har adgang til den personlige side/registreringen.
Du skal have en EU Login-konto for at få adgang til din registrerede organisation i åbenhedsregistret eller for at få adgang til registreringen. Det betyder, at dit navn og din e-mailadresse skal stå på listen under overskrift 6 i registreringen ("Personer, der har adgang til registreringen").
Hvis du har brug for adgang til registreringen, skal en af de andre personer, der har adgang, tilføje dit navn og din e-mailadresse til listen under overskrift 6 i registreringen.
Systemet giver mulighed for at give mindst to og højst seks forskellige brugere adgang til den personlige side/registreringen.
Hvis dit navn og din e-mailadresse er blevet tilføjet til listen under overskrift 6 ("Personer, der har adgang til registreringen"), skal du stadig bruge en EU Login-konto til at få adgang til din personlige side/registreringen. Hvis du ikke har en, skal du oprette en.
- Vælg Ajourfør din registrering i webstedets menu på åbenhedsregistrets forside. Du bliver nu omdirigeret til EU Login-siden.
Hvis du ikke bliver omdirigeret, kan du gå direkte til EU Login-siden.
- Vælg Opret en konto, eller indtast din e-mailadresse. Klik så på Næste for at oprette en ny EU Login-konto. Følg derefter instrukserne.
Når du har oprettet din EU Login-konto, kan du gå tilbage til loginsiden og bruge dit EU Login til at logge ind.
Du skal have en EU Login-konto for at få adgang til din registrerede organisation i åbenhedsregistret eller for at få adgang til registreringen. Det betyder, at dit navn og din e-mailadresse skal stå på listen under overskrift 6 i registreringen ("Personer, der har adgang til registreringen").
Denne liste indeholder de personer, der har adgang til registreringen. Hvis du har brug for adgang til den personlige side/registreringen, skal en af de personer, der har adgang, tilføje dit navn og din e-mailadresse til adgangslisten.
Systemet giver mulighed for at give mindst to og højst seks forskellige brugere adgang til den personlige side/registreringen.
Hvis du har en EU Login-konto, og du er på organisationens adgangsliste, bliver du omdirigeret til EU Login-siden, når du har valgt Ajourfør din registrering i webstedets menu på åbenhedsregistrets forside. Brug dit EU Login til at få adgang til din personlige side/registreringen.
Du kan knytte den samme EU Login-konto til flere registreringer. Det betyder, at du kan bruge den samme EU Login-konto til at få adgang til to eller flere organisationers personlige sider/registreringer.
EU Login-konti kan ikke lægges sammen, da de er knyttet til to forskellige e-mailadresser og dermed – teknisk set – to forskellige personer. Det er imidlertid muligt at knytte en af disse to EU Login-konti til begge registreringer.
Sådan gør du:
Du er ansvarlig for to registreringer: organisation A og organisation B, som begge er registreret i åbenhedsregistret. Du optræder f.eks. i registreringen af organisation A som "Person med ansvar for forbindelser med EU" og som "Kontaktperson" i registreringen af organisation B.
Organisation A:
Person med ansvar for forbindelser med EU, e-mail: xyorganisation [dot] com (xy[at]organisation[dot]com)
Organisation B:
Kontaktpersons e-mail: xygmail [dot] com (xy[at]gmail[dot]com)
Du vil kun bruge én EU Login-konto (tilknyttet adressen xyorganisation [dot] com (xy[at]organisation[dot]com)) til at få adgang til begge registreringer.
Du skal:
- logge ind på den personlige side/registreringen for organisation B ved hjælp af den EU Login-konto, der er knyttet til adressen xygmail [dot] com (xy[at]gmail[dot]com) (da denne adresse findes i organisation B's registrering)
- tilføje adressen xyorganisation [dot] com (xy[at]organisation[dot]com) til listen under overskrift 6 ("Personer, der har adgang til registreringen").
Hvis du også ønsker at fjerne adressen xygmail [dot] com (xy[at]gmail[dot]com) fra organisation B's registrering, skal du:
- logge ind på den personlige side ved hjælp af den EU Login-konto, der er knyttet til adressen xyorganisation [dot] com (xy[at]organisation[dot]com) (IKKE xygmail [dot] com (xy[at]gmail[dot]com))
- gå til afsnittet "Mine registreringer", og vælg organisation B's registrering
- slette adressen xygmail [dot] com (xy[at]gmail[dot]com) fra listen under overskrift 6.
På din personlige side skal du vælge "Mine registreringer" for at se alle organisationer, som din EU Login-konto er knyttet til.
Du skal ansøge om adgang til Europa-Parlamentets bygninger på Europa-Parlamentets akkrediteringsside. Du behøver ikke at logge ind på din personlige side/registrering i åbenhedsregistret for at få vist dine anmodninger om adgang til Europa-Parlamentet.
Læs mere på Europa-Parlamentets akkrediteringsside:
Systemet giver automatisk adgang til de EU Login-konti, der er knyttet til e-mailadresserne for følgende personer:
- kontaktpersonen
- den juridisk ansvarlige
- personen med ansvar for forbindelser med EU
- den person, der udfylder registreringsformularen (hvis forskellig fra ovennævnte).
Disse e-mailadresser vises automatisk på din organisations liste "Personer, der har adgang til registreringen" under overskrift 6. Du kan også tilføje yderligere e-mailadresser. Mindst to og højst seks brugere kan få adgang til den personlige side/registreringen.
Hvis du har brug for at give flere personer adgang, skal du angive deres e-mailadresser under overskrift 6 i registreringsformularen. Hver af disse personer skal have deres egen EU Login-konto for at få adgang til den personlige side/registreringen.
Du kan knytte en enkelt EU Login-konto til en eller flere organisationer, der er opført i registret.
Dit navn og din e-mailadresse, der er knyttet til den organisation, du forlader, skal fjernes fra registreringen. Da registreringen skal holdes ajour, skal det ske lige efter, at du har forladt organisationen.
Det kan du ikke selv gøre.
Du skal gøre følgende:
- bede en person med adgang til den personlige side/den organisation, du forlader, om at fjerne din e-mailadresse fra adgangslisten
- bede en person med adgang til den personlige side/registreringen for den nye organisation om at tilføje din e-mailadresse til adgangslisten.
Interesserepræsentanter skal registreres. Det betyder enhver organisation eller enkeltperson, der udøver aktiviteter, der er omfattet af registret.
Aktiviteter, der ikke er omfattet af registret, omfatter juridisk og anden faglig rådgivning, spontane møder, fremsættelse af anbringender og møder, der er en del af de administrative procedurer, arbejdsmarkedets parter, der deltager i den sociale dialog, og besvarelse af anmodninger om faktuelle oplysninger og ekspertise fra institutionerne.
Overvågning af EU-lovgivningen eller den politiske udvikling i akademisk eller journalistisk øjemed, af personlig interesse eller for at udøve en rettighed er ikke omfattet (f.eks. interview foretaget af forskere eller journalister om kommende lovgivning eller forberedelse til at indgive andragender til Europa-Parlamentet).
Enkeltpersoner, der udfører aktiviteter i personligt regi og ikke sammen med andre, betragtes ikke som interesserepræsentanter.
Visse organer såsom offentlige myndigheder i EU-lande og lande uden for EU, sammenslutninger og netværk af offentlige myndigheder, mellemstatslige organisationer, politiske partier, kirker og religiøse sammenslutninger eller samfund samt filosofiske og konfessionsløse organisationer behøver med visse undtagelser ikke at lade sig registrere.
Den fuldstændige liste over aktiviteter, der ikke er omfattet af registret, findes i den interinstitutionelle aftale (artikel 4).
Hvis kun nogle af dine aktiviteter er omfattet af registret, skal du kun anmelde disse aktiviteter.
Registret omfatter alle aktiviteter, der gennemføres med det formål at påvirke udformningen eller gennemførelsen af EU's politik eller lovgivning eller EU-institutionernes beslutningsprocesser, med undtagelse af visse specifikke aktiviteter, der er anført i den interinstitutionelle aftale (artikel 4).
Disse aktiviteter kan omfatte
- tilrettelæggelse af eller deltagelse i møder, konferencer og arrangementer
- bidrag til eller deltagelse i offentlige konsultationer, høringer eller andre lignende initiativer
- organisering af informationskampagner og oprettelse af platforme, netværk og græsrodsinitiativer
- udarbejdelse eller bestilling af politik- og positionspapirer, meningsmålinger og opinionsundersøgelser, åbne breve eller gennemførelse af undersøgelser.
Interesserepræsentation finder også sted, når personer, der arbejder med offentlige anliggender, aktivt indsamler efterretninger ved at overvåge lovgivningsprocessen. Dette skal nævnes ved registreringen, især når der er direkte kontakt med institutionerne.
Hvis du lige er ved at påbegynde eller forbereder indflydelsesaktiviteter, skal du kunne give specifikke oplysninger om dem.
Læs mere i retningslinjerne (del II.1).
Registrering er frivillig for dem, der beskæftiger sig med interesserepræsentation (se artikel 3 og 6 i den interinstitutionelle aftale og retningslinjerne – del II.1).
Du skal dog være registreret for at udføre visse aktiviteter, som EU-institutionerne kræver forudgående registrering til, f.eks. afholde møde med visse beslutningstagere eller ledende medarbejdere i EU-institutionerne, tale ved offentlige arrangementer i Europa-Parlamentet eller blive medlem af Europa-Kommissionens ekspertgrupper. For at fremme gennemsigtige og etiske forbindelser med interesserepræsentanter stiller EU-institutionerne visse betingelser for deres interaktion med dem. Dette er "konditionalitetsprincippet". Ifølge dette princip skal interesserepræsentanter registreres for at kunne udføre visse aktiviteter.
Konditionalitetsforanstaltninger er regler, der vedtages af hver institution, og som gør visse aktiviteter, der udføres af interesserepræsentanter, betinget af, at de er registreret i åbenhedsregistret. Disse regler findes på siden om konditionalitet.
Institutionerne kan vedtage supplerende åbenhedsforanstaltninger for at tilskynde flere enkeltpersoner og organisationer til at registrere sig, hvilket styrker åbenheden. Det er ikke nødvendigt at registrere sig for at drage fordel af disse foranstaltninger.
Eksempler på supplerende åbenhed er institutionernes offentliggørelse af møder mellem deres beslutningstagere og interesserepræsentanter, incitamenter, der gør det lettere for interesserepræsentanter at deltage i offentlige høringer, og skræddersyede informationsvarslinger, som interesserepræsentanter kan tilmelde sig fra registreringsformularen.
Alle konditionalitetsforanstaltninger og supplerende åbenhedsforanstaltninger, der er vedtaget af de tre primære EU-institutioner (Parlamentet, Kommissionen, Rådet), offentliggøres på siden om konditionalitet.
Denne side indeholder også foranstaltninger truffet af andre EU-institutioner og EU-lande (herunder interesserepræsentanters interaktion med deres faste repræsentationer ved EU), hvor disse er blevet anmeldt.
Ja, du skal registreres, hvis du udfører aktiviteter, der er omfattet af registret. Interesserepræsentanter forventes, uanset om de er enkeltpersoner eller organisationer, at registrere deres organisationstype, størrelsen af deres organisation og de kommunikationskanaler, de anvender til deres aktiviteter.
Enkeltpersoner, der udfører aktiviteter i personligt regi og ikke sammen med andre, betragtes ikke som interesserepræsentanter.
Organisationer, der er etableret eller opererer i mere end ét land (f.eks. multinationale selskaber, NGO'er med afdelinger i forskellige lande eller regioner), skal kun registrere deres interesserepræsentanters aktiviteter én gang. I praksis er det den filial eller det kontor, der har ansvaret for forbindelserne med EU, der normalt skal registrere sig og dermed dække de øvrige dele af organisationen. Når du registrerer dig, skal du angive, hvilke dele af din organisation der er omfattet af registreringen.
Læs mere i retningslinjerne (del II.2).
Ja, klienterne skal registreres, da de er involveret i aktiviteter, der er omfattet af registret, gennem en mellemmand. Når du registrerer dig, skal du give oplysninger om disse mellemmænd, f.eks. konsulentfirmaer eller advokatfirmaer, der udfører aktiviteter på dine vegne.
Læs mere i retningslinjerne (del II.5, afsnit 14).
I princippet nej. Hvis du giver alle nødvendige oplysninger om dine medlemmer, tilknyttede enheder eller datterselskaber i forbindelse med din registrering, behøver disse ikke at blive registreret.
Hvis du imidlertid er medlem af, datterselskab i eller tilknyttet en registreret interesserepræsentant, og du udfører dine egne interesserepræsentationsaktiviteter uafhængigt af den registrerede "paraplyorganisation", skal du selv registrere dig.
Ja, du skal registreres, hvis du udfører aktiviteter, der er omfattet af registret, uanset hvor dit kontor ligger. Du vil blive bedt om at give oplysninger om dit kontor med ansvar for forbindelser med EU-institutionerne (hvis du har et sådant).
Ja, én registrering gælder alle aktiviteter, der involverer Europa-Parlamentet, Rådet og Kommissionen. Hvis dine aktiviteter involverer en anden EU-institution, skal du registrere dig og angive alle relevante oplysninger om disse aktiviteter.
Individuelle advokater og advokatfirmaer skal registreres, hvis de udfører aktiviteter, der er omfattet af registret, på egne vegne eller på vegne af deres klienter. Når du registrerer dig, skal du give oplysninger om de klienter, du repræsenterer med hensyn til disse aktiviteter.
Du behøver ikke at lade dig registrere, hvis du yder juridisk og anden professionel rådgivning i følgende tilfælde.
- Denne rådgivning består i at repræsentere klienter i en forligs- eller mæglingsprocedure, der har til formål at forhindre, at en tvist indbringes for en domstol eller en administrativ instans
- Rådgivningen ydes til klienter for at hjælpe dem med at sikre, at deres aktiviteter er i overensstemmelse med de eksisterende juridiske rammer.
- Rådgivningen består i at repræsentere klienter og beskytte deres grundlæggende eller proceduremæssige rettigheder, som f.eks. retten til kontradiktion, retten til en retfærdig rettergang og retten til et forsvar i administrative sager, og omfatter aktiviteter, der udføres af advokater eller andre fagfolk, der er involveret i repræsentationen af klienter og beskytte deres grundlæggende eller proceduremæssige rettigheder.
Ja, du skal registrere dig, hvis formålet med dette møde er at drøfte og potentielt påvirke udformningen eller gennemførelsen af politikker eller lovgivning eller EU-institutionernes beslutningsprocesser. Hvis du ikke er registreret, vil det ikke være muligt for dig at møde kommissæren eller repræsentanterne for vedkommendes kabinet.
Med hensyn til andre scenarier eller aktiviteter, der ikke er omfattet, bedes du kontakte den pågældende kommissærs kabinet.
Hvis du tager klienter med til mødet, skal de også registreres i åbenhedsregistret. Men hvis du tager medlemsorganisationer med dig som en "paraplyforening" og har givet oplysninger om dit medlemskab, behøver de ikke at blive registreret. Hvis de repræsenterer deres egen organisations interesser på mødet, skal de registrere sig hver især.
Nej. Det omfatter ikke lobbyvirksomhed, der udøves på nationalt plan. Sådanne aktiviteter kan være omfattet af national lovgivning om national lobbyvirksomhed.
Interesserepræsentanter skal registreres, hvis de mødes med en EU-regerings faste repræsentant eller stedfortrædende faste repræsentant ved EU, når disse embedsmænd handler i deres egenskab af formandskab for Rådet. Dette gælder under formandskabet og i de forudgående seks måneder.
De EU-lande, der har haft formandskabet for Rådet siden juli 2021, har hver især oprettet en særlig side på det pågældende formandskab websted med information om aktiviteterne i den periode.
Ethvert medlemsland kan også i overensstemmelse med sin nationale lovgivning og sine nationale kompetencer beslutte at vedtage yderligere betingelser eller supplerende åbenhedstiltag for sin faste repræsentation ved EU.
Disse foranstaltninger offentliggøres på åbenhedsregistrets websted. Læs mere i retningslinjerne (del I.3).
Du skal være registreret for at mødes med et medlem af Europa-Parlamentet (MEP). Medlemmerne af Europa-Parlamentet bruger data fra åbenhedsregistret til at offentliggøre oplysninger om deres egne planlagte møder med interesserepræsentanter om parlamentarisk virksomhed på deres profilsider på Europa-Parlamentets websted.
Hvis du er tidligere medlem af Europa-Parlamentet, eller du ansætter et tidligere medlem, er det vigtigt at være opmærksom på visse regler. Disse regler omfatter en afkølingsperiode på seks måneder ved udløbet af medlemmets mandat, hvor de ikke må udøve lobbyvirksomhed over for deres siddende kolleger. Siddende medlemmer skal overholde denne afkølingsperiode. Tidligere medlemmer kan først registrere deres interesserepræsentationsaktiviteter og ansøge om adgang til Parlamentet efter denne afkølingsperiode.
Du skal være registreret:
- hvis du er taler, ordstyrer, vært, paneldeltager eller bidragyder ved et parlamentarisk arrangement
- hvis du som interesserepræsentant deltager i tilrettelæggelsen af et arrangement, der er godkendt af et parlamentarisk organ eller en politisk gruppe, hvad enten det er fra et logistisk, praktisk eller økonomisk synspunkt.
Hvis du ikke er registreret, eller din registrering suspenderes på dagen for arrangementet, kan du ikke deltage i arrangementet. Du skal sørge for at registrere dig i god tid inden arrangementet og sikre dig, at din registrering er blevet valideret.
Du skal angive dato og titel på arrangementet i din registrering under "Kommunikationsaktiviteter".
Du kan registrere dig, hvis du i registreringsformularen klart angiver, at du udfører aktiviteter, der er omfattet af registret, overholder adfærdskodeksen, når du udfører disse aktiviteter, og indgiver en ansøgning om registrering.
Din registrering vil være synlig for offentligheden, når vi har kontrolleret og valideret din registrering.
Nej, registreringen er gratis.
Du skal give:
- oplysninger om din organisation: navn, organisationsform, kontaktoplysninger, mål og opgaver samt medlemskab
- oplysninger om de interesser, du repræsenterer, og den specifikke EU-lovgivning og de specifikke EU-politikker, dine aktiviteter er rettet mod
- finansielle oplysninger afhængigt af arten af de repræsenterede interesser.
Sørg for, at disse oplysninger er fuldstændige, ajourførte, nøjagtige og ikke vildledende.
Læs mere i retningslinjerne (del I.5).
Registret er offentligt. Det er imidlertid ikke alle de oplysninger, du giver, der offentliggøres. Det gælder navnlig personoplysninger såsom e-mailadresser og kontaktnavne. Felter, der er markeret med et øje med en streg over, er ikke offentlige.
Læs mere om behandlingen af dine personoplysninger i databeskyttelseserklæringen.
Nye organisationer skal fremlægge overslag for det indeværende regnskabsår, f.eks. oplysninger om eventuelle EU-tilskud, de har modtaget. Hvis du repræsenterer klienter eller benytter dig af mellemmænds tjenester, men endnu ikke har lukket dine konti, skal du kun angive navnene på sådanne klienter eller mellemmænd.
Du kan kun vælge "Nyoprettet enhed" i de første to år af din registrering. Læs mere i retningslinjerne (del II.5, afsnit 14).
Når du registrerer dig, skal du vælge, hvilke interesser du repræsenterer som organisation eller selvstændig. Du kan vælge mellem følgende:
- du fremmer dine egne interesser eller dine medlemmers kollektive interesser
- du fremmer dine klienters interesser
- du repræsenterer ikke kommercielle interesser.
Valget af de interesser, du repræsenterer, er ikke knyttet til din retlige status. F.eks. skal almennyttige organisationer ikke nødvendigvis vælge "repræsenterer ikke kommercielle interesser".
De interesser, du vælger, skal afspejle formålet med de aktiviteter, der involverer EU-institutionerne, og på hvis vegne du handler.
F.eks. vil en advokatsammenslutning eller en lægeforening normalt varetage de kollektive interesser på det juridiske eller medicinske område og for deres medlemmer (som er selvstændige advokater eller læger og/eller enkeltpersoner eller organisationer, der udfører aktiviteter med vinding for øje). På samme måde vil paraplyorganisationer for sådanne advokatsammenslutninger og lægeforeninger på EU-plan normalt varetage de kollektive interesser for deres egne medlemsorganisationer og i sidste ende for medlemmerne af disse.
En virksomhed, der beskæftiger sig med offentlige anliggender, har f.eks. en kontrakt med en tredjepart om at fremme dennes interesser, der involverer EU-institutionerne. Virksomheden skal derfor vælge "Kundernes interesser".
F.eks. skal en tænketank, hvis hovedformål er at fremme sociale årsager i offentlighedens interesse på området for socialt boligbyggeri, erklære, at de ikke repræsenterer kommercielle interesser.
Læs mere i retningslinjerne (del II.5, afsnit 8).
Du skal give:
- oplysninger om eventuelle EU-tilskud, du har modtaget, og som har bidraget til dine driftsomkostninger i det pågældende regnskabsår (finansieringsmyndighed og program)
- et overslag over de årlige udgifter til de aktiviteter, der er omfattet af registret
- navnene på de mellemmænd, du bruger, og udgifterne til hver enkelt mellemmand i forbindelse med de tilsvarende aktiviteter.
Alle beløb skal være i euro.
Du skal give:
- oplysninger om eventuelle EU-tilskud, du har modtaget, og som har bidraget til dine driftsomkostninger i det pågældende regnskabsår (finansieringsmyndighed og program)
- indtægter pr. klient (sammen med deres navn og de relevante politikker, de beskæftiger sig med).
Vi vil anslå de samlede årlige indtægter, der kan tilskrives aktiviteter, som er omfattet af registret, automatisk.
Oplysninger om interesserepræsentationsaktiviteter, der udføres på vegne af en regering eller en offentlig myndighed uden for EU.
Alle beløb skal være i euro.
Du skal:
- give oplysninger om eventuelle EU-tilskud, du har modtaget, og som har bidraget til dine driftsomkostninger i det pågældende regnskabsår (finansieringsmyndighed og program)
- udspecificere dit årlige budget og de vigtigste finansieringskilder opdelt efter kategori (offentlig finansiering, tilskud, donationer, bidrag fra medlemmer osv.)
- angive eventuelle finansielle bidrag til din organisation og interesserepræsentationsaktiviteter, der involverer enkeltpersoner eller organisationer fra lande uden for EU
- angive beløbet for hvert bidrag, du har modtaget, som er over 10.000 euro, og som overstiger 10 % af dit samlede budget, og angive bidragyderens navn.
Alle beløb skal være i euro.
Ja, registret giver mulighed for, at to interesserepræsentanter kan angive de samme udgifter ("dobbelttælling"). Derved undgås det, at angivne finansielle udgifter undervurderes.
En interesserepræsentant kan angive omkostningerne ved aktiviteterne. En anden interesserepræsentant kan angive det samme beløb modtaget fra den første interesserepræsentant som omsætning (fra klienter) eller budget (fra medlemskontingenter).
Hvis din virksomhed f.eks. engagerer et bureau med speciale i rådgivning om offentlige anliggender for et beløb på 50.000 euro, bliver dette beløb vist to gange i registret:
- i virksomhedens overslag over de årlige udgifter til de aktiviteter, der er omfattet af registret
i bureauets indtægter fra tjenesteydelser leveret til klienter.
Vi anbefaler ikke at medtage moms i overslagene (omkostninger, omsætning eller indtægter fra klienter), da moms er en skat og ikke en omkostning, som er forbundet med rådgivning om offentlige anliggender. Der kan også gælde forskellige satser for moms, og den kan opkræves på forskellige måder i EU-landene og i andre lande.
Du skal ajourføre din registrering mindst én gang om året.
Oplysningerne i registret er offentlige og granskes nøje af interessenter, akademikere, studerende, journalister, privatpersoner og andre. Det er derfor i din interesse regelmæssigt at gennemgå din registrering og holde den ajour.
Du skal ajourføre din registrering mindst én gang om året. Vi anbefaler dog, at du gennemgår hele din registrering mindst to gange om året for at sikre, at oplysningerne er ajourførte og relevante.
Du skal også overveje at ajourføre din registrering, så snart de oplysninger, du har givet i den, bliver forældede eller unøjagtige (f.eks. som følge af ændringer i din struktur, dit personale eller dine aktiviteter).
Vi kan kontakte dig når som helst og bede dig om at ajourføre din registrering som led i vores datakvalitetskontrol.
Du skal logge ind for at ajourføre din registrering. Du kan når som helst ajourføre dele af din registrering for at ajourføre eller rette oplysningerne i et afsnit, f.eks. ændre kontaktperson eller organisationens navn. Dette er en delvis ajourføring.
Du skal foretage en (fuldstændig) årlig ajourføring efter afslutningen af regnskabsåret for at angive de finansielle oplysninger for det pågældende år:
- Alle registrerede skal foretage den årlige ajourføring én gang om året.
- Fristen er et år efter registreringsdatoen og derefter et år efter den årlige ajourføringsdato.
- Om nødvendigt kan du foretage en fuldstændig (årlig) ajourføring flere gange om året, og hver gang vil dette ændre din næste frist.
- Du (alle, der har adgang til registreringen) vil blive mindet om, at det er tid til at ajourføre, fire og to uger inden fristens udløb.
- Hvis du ikke ajourfører din registrering inden fristens udløb, vil din registrering blive suspenderet og derefter fjernet to uger efter fristens udløb.
- Denne procedure er automatisk og kan ikke ændres.
Du kan til enhver tid slette din registrering, f.eks. fordi aktiviteten er ophørt, eller fordi du ikke længere søger at påvirke EU's beslutningstagning.
Gå til fanen "Registrér eller ajourfør", når du er logget på, og her får du mulighed for at vælge at slette din registrering.
Du kan registrere dig igen, når du har relevante aktiviteter at anmelde.
En registrering er måske ikke synlig eller kan være blevet slettet, fordi
- vi endnu ikke har valideret den nye registrering
- interesserepræsentanten ikke har foretaget den obligatoriske årlige ajourføring
- interesserepræsentanten ikke har besvaret vores anmodning om ajourføring af registreringen.
Du kan registrere dig igen, hvis du udfører aktiviteter, der er omfattet af registret, og overholder adfærdskodeksen. Når din registrering er blevet valideret, modtager du et nyt registreringsnummer.
Læs mere i retningslinjerne.
Vi bruger EU Login som autentificeringsmetode for brugere. Du skal bruge dit EU Login til at få adgang til personlige side og din registrering.
Hvis du har glemt din EU Login-adgangskode, kan du kontakte EU Login-helpdesken.
Hvis kontaktpersonerne har ændret sig, f.eks. fordi de har forladt organisationen, skal du ajourføre din registrering. E-mailadresserne på de personer, der har forladt din organisation, skal fjernes fra registreringens overskrift 6 ("Personer, der har adgang til registreringen").
Personer med adgang til registreringen skal være opmærksomme på, at ingen andre kan få adgang til registreringen. Det er derfor vigtigt at ajourføre deres oplysninger, når det er nødvendigt for at sikre forretningskontinuiteten.
Du skal ajourføre disse oplysninger, f.eks. efter en fusion eller overtagelse, så snart ændringen finder sted. Du kan gøre dette som led i den årlige ajourføring eller oprette en ny registrering og slette den foregående. Denne ajourføring kan ikke foretages som en delvis ajourføring.
Adfærdskodeksen er et sæt etiske og adfærdsmæssige regler og principper, som alle registrerede skal overholde for at sikre lige vilkår i forbindelse med interesserepræsentanters aktiviteter, som involverer EU-institutionerne. Du skal forpligte dig til at overholde disse regler og principper, når du registrerer dig.
Se siden om adfærdskodeksen. Den er også knyttet som bilag til den interinstitutionelle aftale (bilag I).
Hvis du er klient eller mellemmand skal du sikre, at alle parter i kontraktforholdet/kontraktforholdene mellem klient og mellemmand registreres. Hvis du outsourcer visse opgaver til tredjeparter, som ikke er registreret i forbindelse med aktiviteter, der er omfattet af registret, skal du sikre, at de overholder etiske standarder svarende til dem, der gælder for dig.
Du skal også underrette dem af dine medarbejdere, der er involveret i aktiviteter, som er omfattet af registret, om din forpligtelse til at overholde adfærdskodeksen.
Du skal desuden oplyse alle registrerede klienter eller medlemmer, som du repræsenterer som led i de omfattede aktiviteter, om deres forpligtelse til at overholde adfærdskodeksen.
I henhold til adfærdskodeksen skal interesserepræsentanter sikre, at de oplysninger, de giver i registret, er fuldstændige, ajourførte, nøjagtige og ikke vildledende.
Vi validerer en registrering og offentliggør den efter at have bekræftet, at interesserepræsentanten er berettiget til optagelse i registret, og at oplysningerne opfylder de gældende krav. Vi udfører også regelmæssige kvalitetskontroller for at opdage unøjagtigheder, fejl eller udeladelser.
Hvis vi mener, at en registrering indeholder ukorrekte oplysninger, kontakter vi den berørte interesserepræsentant for at anmode om en ajourføring eller forklaring. Vi modtager og undersøger også klager over en registrerets påståede manglende overholdelse af adfærdskodeksen. Derudover foretager vi undersøgelser på eget initiativ for at sikre kvaliteten af registrets data.
Vi overvåger registrets indhold og kan undersøge en klage over, at en registreret ikke har overholdt adfærdskodeksen. Vi kan også undersøge på eget initiativ, når der er oplysninger, der tyder på, at en registreret ikke længere er berettiget til at være optaget i registret.
Procedurerne for dette er fastlagt i bilag III til den interinstitutionelle aftale.
Hvis vi konstaterer, at du ikke er berettiget til at være optaget i registret, fordi du ikke overholder adfærdskodeksen, vil vi fjerne din registrering.
Afhængigt af sagens alvor kan vi også forbyde dig at registrere dig igen i en bestemt periode og offentliggøre denne foranstaltning på registrets websted. Under disse omstændigheder har du ret til at indsende en begrundet anmodning om fornyet gennemgang af den foranstaltning, der er truffet, til registrets bestyrelse.
Yderligere oplysninger findes i bilag III til den interinstitutionelle aftale.
Klager kan indgives af registrerede eller andre. Du kan indgive en klage ved hjælp af onlineformularen på din personlige side/registrering eller på registrets websted. Du skal bruge et EU Login for at få adgang til din personlige side/registrering og formularen.
Klager skal:
- indsendes skriftligt ved hjælp af klageformularen på vores websted
- angive den pågældende registrerede og være klart beskrevet
- understøttes af tilstrækkelige beviser for, at adfærdskodeksen ikke er blevet overholdt
- indgives inden for en frist på ét år efter den påståede manglende overholdelse
- indeholde dit navn og dine kontaktoplysninger.
Hvis din klage kan antages til realitetsbehandling, indleder vi en undersøgelse og underretter dig og den registrerede herom.
Hvis vi mener, at klagen kan antages til behandling, vil vi sikre, at du modtager en kopi af klagen, og bede dig om at give et begrundet svar inden for en bestemt frist.
Vi kan anmode dig om at fremsende yderligere oplysninger og vil behandle alle oplysninger, som du mener er følsomme, fortroligt. Du får mulighed for at blive hørt, inden der træffes afgørelse. Vi forventer, at du samarbejder oprigtigt og konstruktivt under hele undersøgelsen.
På søgesiden kan du søge i registret ved hjælp af søgeord og andre kriterier. EU's officielle portal for europæiske data (data.europa.eu) indeholder historiske data fra registret (siden 2015).
Årsberetningen om registrets funktion er en vigtig kilde til statistikker og oplysninger om registret, dets indhold og relaterede foranstaltninger og udviklinger. Se tidligere årsberetninger.
Hvis du er journalist, skal du kontakte den relevante institutions pressetjeneste:
Hvis du er studerende eller forsker, kan du sende en kort beskrivelse af din forskning og dine spørgsmål til sekretariatet via formularen Kontakt os (kræver EU Login).
Hvis du har andre spørgsmål, kan du også bruge formularen Kontakt os (kræver EU Login).
Du skal henvende dig direkte til Europa-Parlamentets akkrediteringstjeneste for at få adgang som registreret interesserepræsentant. Du behøver ikke at logge ind i åbenhedsregistret for at forvalte din akkreditering.
For yderligere oplysninger henvises til Europa-Parlamentets akkrediteringsside.
Nej, Rådet udsteder ikke permanente adgangskort til besøgende. Adgang til Rådets lokaler gives midlertidigt og efter princippet om "behov for adgang" og er betinget af, at Rådets sikkerhedsregler overholdes. Kontakt:access [dot] generalconsilium [dot] europa [dot] eu (access[dot]general[at]consilium[dot]europa[dot]eu).
Nej, Kommissionen udsteder ikke permanente adgangskort til besøgende udefra. Der gives adgang til Kommissionens lokaler efter princippet om "behov for adgang".
Hvis du efter at have gennemgået alle ovenstående spørgsmål stadig ikke finder det svar, du søger efter, kan du kontakte os via følgende formular (kræver EU Login).